top of page
Vineyard_edited.jpg
Luca Maroni Puntensysteem

GEGARANDEERDE KWALITEIT

Al hoewel er over smaak niet valt te twisten wordt, wijn wereldwijd beoordeeld volgens verschillende beoordelingssystemen. Italiaanse wijnen gaan door onder het kritische oog van heer en meester wijnkenner Luca Maroni. Zijn puntensysteem zorgt ervoor dat de wijnliefhebber een indicatie van de kwaliteit van de wijn krijgt. Of het nu gaat om een maximum van 20, 99 of 100 punten. Wijn proeven blijft naast deze kwalificaties ook nog altijd een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. 

maronibis_edited.jpg

Luca Maroni Puntensysteem

Menig wijnfles wordt gesierd met een puntenmedaille van Luca Maroni. Niet zo gek dat het er zoveel zijn, aangezien de beste man in zijn leven tienduizenden wijnen heeft geproefd. En als je dan honderden of zelfs duizenden wijnen per jaar proeft, dan willen daar natuurlijk weleens toppers tussen zitten. Zo heeft Luca Maroni het afgelopen jaar meer dan achtduizend wijnen geproefd. Toch hebben maar iets meer dan vijftig wijnen zijn hoogste beoordeling van 99 punten gekregen. Dat is nog geen 1% van de beoordeelde wijnen van het afgelopen jaar. Maar 5,3% van al die duizenden geproefde wijnen kreeg het afgelopen jaar een puntenaantal van 96 of hoger. Veel van de wijnen die Uva Magica verkoopt hebben het een punten aantal van 94 of meer, waarbij ze tot de topwijnen van Italië en in de wereld behoren. Wijn proeven blijft naast deze kwalificaties ook nog altijd een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Blijf dus proeven en oordeel ook zelf. Bekijk hier ons assortiment aan bekroonde Luca Maroni wijnen. 

Logo_Homepage-11_edited.png

De kompas van de Expert

Desalniettemin varen we bij Uva Magica op de kompas van experts. Omdat we geloven dat kwaliteit loont. Met Luca Maroni punten wordt er gekeken naar de intensiteit, helderheid, diepgang en kleurschakering van een wijn, of de geur zuiver, vlak, enkelvoudig, intens of complex is. En natuurlijk beoordelen de wijnkenners de complexiteit, diepgang, finesse, het mondgevoel en de lengte van de afdronk van een wijn. 

Vineyard_edited.jpg
Blijf op de hoogte

NIEUWSBRIEF

Ontvang je graag maandelijks nieuws over onze actualiteiten en aanbiedingen? Meldt je aan voor onze nieuwsbrief!

Bedankt voor het inschrijven!

nativ-wines-uva-magica-vino-pakket-aanbi
bottom of page